Turistično društvo Bohinj - Dobrodošli pri nas doma - TD Bohinj :Turistično društvo Bohinj

Dobrodošli v Bohinju - pri nas doma.

Vinjetka
Turistično društvo Bohinj

Dobrodošli pri nas doma

Turistično Društvo Bohinj

V Turističnem društvu Bohinj si že od leta 1947 prizadevamo nuditi prvovrstno turistično izkušnjo vsem našim gostom, naj si bo domačim ali tujim.

Za lažjo prepoznavo kvalitetne ponudbe sledite našemu znaku kakovosti - cvetličnim vinjetkam, ki vas bodo usmerjale pri iskanju preverjenih turističnih izkušenj.

Ne najdete želenega? Vas zanima kaj posebnega? Povprašajte na recepciji.

Recepcija je naša različica spletnega klepeta s predstavnikom turističnega društva, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja.

Slap Savica

Izmed oblakov sonce zdaj zasije, in mavrica na bledo Bogomilo lepote svoje čisti svit izlije, nebeški zor obda obličje milo; jok, ki v oči mu sili, komej skrije, de ni nebo nad njim se odklenilo, de je na sveti, komej si verjame, tak Črtomíra ta pogled prevzame.

66. TRADICIONALNI KRAVJI BAL

Kravji bal je najstarejša prireditev, ki je bila do petdesetih let prejšnjega stoletja predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone.

Pogosta vprašanja

 • Kako priti v Bohinj?

  Domačini pravijo, da je Bohinj na koncu sveta, vendar je le 25 km oddaljen od Bleda in zelo dobro prometno povezan. Do Bohinja lahko pridete z avtom, avtobusom, vlakom in avtovlakom.

 • Ali ima Bohinj javni prevoz?

  V Bohinju priporočamo uporabo javnega prevoza in Kartico mobilnosti Bohinj - brez avtomobila boste popolnoma mobilni, saj je Bohinj član združenja turističnih alpskih biserov (Alpine Pearls) ter tako zavezan k trajnostni mobilnosti in boljši povezljivosti z javnim prevozom znotraj Alp.

 • Ali obstaja javno dostopna Wi-Fi povezava?

  V vsakem turistično informativnem centru imate možnost brezplačne uporabe Wi-Fi povezave.

 • Kje lahko parkiram v Bohinju?

  V Bohinju imamo organizirano parkiranje na brezplačnih in plačljivih parkiriščih. Priporočamo nakup Kartice mobilnosti Bohinja, s katero je parkiranje brezplačno.

 • Ali se lahko kopam v Bohinjskem jezeru?

  Kopanje v Bohinjskem jezeru je dovoljeno, vendar je prepovedana uporaba kozmetičnih sredstev (šamponiranje).

 • Zgodila se je nesreča - na koga se lahko obrnem?

  V primeru nesreče pokličite 112.

Pogovor z recepcijo