10 razlogov za zimsko kampiranje v kampu Danica

Ko sneg pobeli pobočja okrog Bohinjskega jezera v  Triglavskem narodnem parku in se poletno zelena travnata preproga kampa Danica spremeni v belo, ta ne sameva v idilični spokojnosti. Kamp Danica je namreč odprt celo leto, tudi pozimi.  Idealna lega kampa Danica vam omogoča, da lahko počitnice ali dneve preživite popolnoma brez uporabe avtomobila tudi v zimskem času. Pred vami je 10 razlogov, zakaj bi se nam morali pridružiti in zakaj je zimsko kampiranje odlična, zanimiva in zabavna izbira namestitve v Bohinju v zimskem času.

Popolno udobje

Tudi pozimi? Seveda! Pozimi kamp Danica svojim gostom nudi ogrevane sanitarne prostore, postajo za avtodome, možnost električnega priključka in brezplačni internet. V neposredni bližini kampa so na voljo tudi trgovine, bančni in poštni urad, knjižnica, zdravstveni dom, informacijski center ter Vodni park Bohinj. Kamp je od smučišča Vogel oddaljen 10 km, od Soriške planine pa 9 km. V bližini kampa je avtobusna postaja.

Nagrajeno udobje v koči »Stan«

Na novo urejena koča “Stan” je namenjena tistim, ki nimajo svojega lastnega avtodoma ali prikolice, radi pa bivajo pod trdno streho v prijetnem naravnem zavetju kampa Danica. Gostom koče so v zimskem času na voljo zasebne ogrevane kopalnice. Stan je sodobno opremljen, med njimi tudi z izdelki, ki so pridobile certifikat Bohinjsko in omogoča nepozabno doživetje za 2 osebi.

V Bohinju sneg pobeli pobočja

Ko v Bohinju sneg pobeli pobočja, je možnost zimskih aktivnosti neskončno. Priporočamo vam smučanje, deskanje na snegu, tek na smučeh, nordijsko hojo, krpljanje, zimsko kolesarjenje in pohodništvo, sankanje, jahanje, ledno plezanje, turno smuko, drsanje in še vrsto drugih priložnosti za miganje.

Enostavno do smučišč

Za prevoz na smučišči Vogel ski center in Soriško planino so organizirani brezplačni »ski busi«, gostje pa lahko izbirajo med različnimi smučarskimi paketi. Poleg paketov nudimo še ugodne popuste pri nakupu smučarskih vozovnic za smučišči Vogel ski center in Soriško planino. Ste brez smučarske ali druge zimske opreme? Brez skrbi, na obeh smučiščih, vas oskrbijo z smučarsko opremo od glave do pet.  

Nas bo več, radi bi se skupaj zabavali

Vas pride več? Ni problema. Za tekmovalne po duhu lahko preko zime organiziramo veliko športno rekreativnih tekem v različnih disciplinah. Ponujamo tudi možnost najema večjega skupnega prostora in organizacijo toplih obrokov v Gostilni Danica, ki je ob kampu.

Dogajanje v novoletnem času z otroškim novim letom

V času novoletnih praznikov so v športni dvorani Danica tradicionalno organizirani zanimivi koncerti. Letošnji koncerti bodo Marko Vozelj in Mojstri skupaj z Nino Pušlar, Zabava z Mambo Kingsi, v novo leto pa bomo vstopili z Ansamblom Avseniki. Poskrbljeno bo tudi za zabavno novoletno rajanje za otroke na Otroškem novem letu z Alenko Kolman in Janom iz Super kril. Vabljeni tudi v center Bohinjske Bistrice na sobotne tržnice ter Prednovoletne tržnice z živo glasbo in gostinsko ponudbo. Za romantično-aktivne pa bodo organizirani nočni pohodi z baklami po smučišču Vogel ter ob Bohinjskem jezeru. V tem prednovoletnem novoletnem času imate možnost da se predate prazničnemu vzdušju in veselemu rajanju zgolj lučaj od svojega avtodoma.

V kolikor ni snega

Nič hudega. Predajanje užitkom zimsko-športnih aktivnosti v Bohinju vas ne bo pustilo hladne. Ob ugodnih zimah se Bohinj namreč dobesedno spremeni v smučarsko-tekaški raj. Kadar nam zima ni ravno naklonjena, pa se v kampu Danica vedno potrudimo, da vas doživetje bohinjske zime ne pusti na cedilu.

Wellness

Nedaleč od kampa, dostopen peš ali z lastnim prevozom,  je Vodni park Bohinj, kateri  se ponaša s  preko 500m2 skupnih bazenskih površin. Bazeni so razgibano oblikovani in primerne globine za vse starosti, v ponudbi imajo tudi prvo solno sobo s piransko soljo v Sloveniji. Bazenski prostor ima večji rekreacijski bazen, jacuzzi in otroški bazen z atrakcijami, na voljo je še plezalna stena, tobogani, masažne kadi, vodne šobe, divja reka, tropski slap, masaže in fitnes. Kamp Danica svojim gostom ponuja popust na kopanje.

Zimsko pohodništvo

V kolikor ni prehude zime je lahko zimsko odlična aktivnost tudi v zimskem času. Za lahko pohodništvo priporočamo sprehode po nižinah bohinjske kotline in ob Bohinjskem jezeru. V kolikor so razmere dobre, se lahko odpravite tudi do slapa Savica in korit Mostnice. Med zahtevnejše ture v zimskem času vabimo do odprtih koč kot so Orožnova koča, Komna ter Bogatin (odprto le v času novoletnih praznikov) in Uskovnico. Za zahtevnejše ture opozarjamo na večjo previdnost, pravo opremljenost, spremljanje vremena in nevarnost plazov. V kolikor ste neizkušeni ali zgolj iz previdnosti, v kampu Danica priporočamo najem gorskega vodnika.

Sedaj ste zagotovo bolje prepričani, da je zimsko kampiranje primerno tudi za vas. Še posebno če se dogaja v Bohinju. Navsezadnje vsakdo lahko doživi kampiranje v poletnem času, vendar le nekateri se opogumijo, da doživijo pravo bohinjsko zimsko idilo ob zimskem kampiranju v Kampu Danica. Vabljeni tudi vi in se o tem prepričajte tudi sami!

 

Pogovor z recepcijo