Krpljanje -

Krpljanje

Krplje nam močno olajšajo hojo po globokem snegu, kjer nam večja površina zmanjšuje vdiranje, hkrati pa kovinski zobci na spodnji strani preprečujejo zdrs na poledenelem terenu. S krpljami je najlažje hoditi po ne prestrmem terenu naravnost navzgor oz. navzdol. Na strmem terenu nam krplje ponavadi zdrsavajo navzdol, pa tudi hoja v ključih je naporna, saj krplje nimajo močne stranske opore.

Krplje enostavno nataknemo na pohodne čevlje. Potrebno jih je zategniti z varnostnimi paščki in že smo pripravljeni na pot. Seveda ne smemo pozabiti na pohodne palice, saj z njimi lažje hodimo, tako navkreber kot tudi navzdol, pa tudi snežne gamaše v globokem snegu ne bodo odveč.

Inštruktorji vas bodo najprej seznanili s pravilno nastavitvijo krpelj in osnovami krpljanja v celem snegu. Nato se bomo odpravili raziskovati skrivne kotičke po Bohinju (dolini, po vršacih spodnjih bohinjskih gora, Sorici ali na Pokljuki).

 

Avtor fotografije: Mitja Sodja

 • Dodatne informacije

  Krpljanje organiziramo v obliki dnevnih in nočnih izletov ob minimalni prijavi 4 oseb.

  Gosti potrebujejo primerno toplo obleko in obutev (ne smučarske pancarje), kapo in rokavice. Vso ostalo opremo (krplje in pohodne palice) priskrbi outdoor agencija.

  Več informacij:

  TD Bohinj
  Ribčev Laz 48
  4265 Bohinjsko jezero
  +386 (0)4 574 60 10
  +386 (0)4 572 33 30

  [email protected]

 • Cenik

  Krpljanje v Bohinjski dolini: 20 €
  Krpljanje na Soriški planini: 40 €
  Krpljanje po poteh in brezpotjih Pokljuke: 35 €

Pogovor z recepcijo