Izlet v Prekmurje15.10.2011 - TD Bohinj :TD Bohinj

Izlet v Prekmurje15.10.2011

Letos smo se odločili, da si ogledamo Prekmurje, njegove znamenitosti in spoznamo del tradicionalne kulinarike.

V soboto smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na pot proti Murski Soboti, kjer sta nas pričakala lokalna vodiča. Po ogledu tradicionalnega sejma Trezino senje smo se odpeljali proti vasi Beltinci, kjer so nas v Grajskem stolpu pogostili s prekmurskim bogračem. Polni energije smo pot nadaljevali proti vasi Dobrovnik, se seznanili z vzgojo orhidej in si ogledali njihov Tropski vrt. Od tam smo se odpeljali proti Bukovniškemu jezeru. Ogledali smo si jezero, se sprehodili mimo zdravilnih toč, izvira in kapelice sv. Vida.
Pot smo nadaljevali proti vasi Filovce, kjer nas je prijazno sprejela družina Bojnec, ki se že več rodov ukvarja z lončarsko obrtjo. Pokazali so nam dve tipični panonski hiši, črno peč za žganje gline, izdelavo glinenih izdelkov in nas pogostili. V njihovi domači trgovini smo po zelo ugodnih cenah lahko izdelke tudi kupili. Bogojina je bila naša zadnja postojanka. Ogledali smo si Plečnikovo Belo golobico in imeli čast slišati tudi njene nove orgle.
Od tam smo se peš odpravili proti Turistični kmetiji Puhan, kjer smo imeli degustacijo njihovih vin in zelo okusno prekmursko večerjo.
Zadovoljni in nasmejani smo se v večernih urah odpravili proti domu.

Nasvidenje naslednje leto.