Gostišče Danica - Bohinjska Bistrica - TD Bohinj :Turistično društvo Bohinj

Dobrodošli pri nas doma!

Z Gostiščem Danica Bohinj pridobiva dodatno vrhunsko gastronomsko in nastanitveno ponudbo, ki je tesno povezana z lokalnim okoljem in tradicijo. Gostišče odlikuje sodobno opremljena notranjost, ki hkrati daje prijeten občutek domačnosti in pripoveduje zgodbo o Bohinju na vsakem koraku. Prevladujejo naravni materiali ter oprema in izdelki iz Bohinja in Slovenije.

Turistično društvo Bohinj

Gostišče Danica, Bohinj

Tu smo doma
Gostišče Danica boste našli v osrčju Bohinja, na obrobju Triglavskega narodnega parka, v neposredni bližini Bohinjske Bistrice ob glavni cesti proti Bohinjskemu jezeru. Stoji na vstopu v priljubljeni štirizvezdični kamp Danica. Gostišče je odlično izhodišče za raziskovanje Bohinja. Od tu se lahko ob reki Savi Bohinjki zapeljete po Bohinjski kolesarski poti ali pa skočite na HOP-ON in HOP OFF avtobus, ki vas poleti zapelje do Bohinjskega jezera, pozimi pa po zimska doživetja na smučišče Vogel, Pokljuko in Soriško planino. Svoje vozilo lahko parkirate na velikem parkirišču pred gostiščem in se odpravite na raziskovanje bohinjskih znamenitosti.
Domače

Pristni bohinjski okusi, vpleteni v tradicionalne jedi s kančkom sodobnega pridiha. Večina sestavin prihaja od lokalnih pridelovalcev, kar zagotavlja pristnost Bohinja v vsakem grižljaju.

Jedilni list
Bohinjsko

Vse nastanitvene zmogljivosti odlikuje sodoben interier, ki izžareva prijetno domačnost. Ustvarjajo jo izdelki lokalnega oz. slovenskega izvora ter unikatni detajli, v katerih se prepletata lokalna tradicija in sodobna ustvarjalnost.

Sobe in apartmaji
Trajnostno

Kamp Danica je zelena oaza za oddih na pragu Triglavskega narodnega parka in je prejel različne priznane okoljske znake kot sta Ecocamping in Slovenia Green Accommodation.

Kamp Danica****

Okusite najboljše iz Bohinja

Na meniju restavracije Gostišča Danica so v ospredju pristni bohinjski okusi, vpleteni v tradicionalne jedi s kančkom sodobnega pridiha. Večina sestavin prihaja od lokalnih pridelovalcev, kar zagotavlja pristnost Bohinja v vsakem grižljaju.

Vse se začne z dobrim bohinjskim zajtrkom

Začnite dan s polnovrednim zajtrkom, sestavljenim iz pristnih bohinjskih dobrot, ki jih vsak dan sveže pripeljejo z bohinjskih kmetij. Če niste ravno jutranji tip in raje preskočite zajtrk, vam lahko za vaš potep po Bohinju pripravimo bohinjsko malico, zavito v škatlo ali culo.

Jedi, ki jih morate poskusiti

Če boste ob izboru okusnih jedi v dilemi, kaj bi izbrali, naj vam pomagamo z namigi, katere bohinjske specialitete se še posebej splača poskusiti. Vsem so skupne sveže lokalne sestavine, upoštevanje bohinjske tradicije in hkrati dodatek kančka sodobne inovativnosti kuharjev. Vsekakor jedi »za prste obliznit«!

Lahko kosilo ali večerja z bogatimi bohinjskimi okusi

Ko si boste po razgibanem raziskovanju lepot Bohinja zaželeli kaj pristno bohinjskega tudi na vašem krožniku, boste v Gostišču Danica prišli na svoj račun. Med vrsto domačih jedi po receptih naših babic, ki smo jim vdahnili nekaj sodobnega duha, boste zagotovo našli kaj okusnega zase.

V življenju naj bo prostor za sladkosti

Za piko na i si privoščite katero od odličnih pit z različnimi nadevi – skutnim, jabolčnim, borovničevim, aronijevim…Odvisno od vaše sladkosnednosti vam postrežemo z malo ali večjo porcijo, seveda pa lahko okusne domače sladice odnesete tudi domov.

Domač alpski ambient

Ko boste vstopili v restavracijo Gostišča Danica, vas bo preplavil prijeten občutek domačnosti, ki jo ustvarjajo detajli, povezani z bohinjsko tradicijo. Prostor je pretežno opremljen z izdelki lokalnih mojstrov in izdelki slovenskega izvora.

Počitek z zgodbo iz Bohinja

Bohinj ima s svojimi naravnimi danostmi in bogato tradicijo takšen čar, da si boste želeli ostati še kak dan dlje. Tudi na to smo mislili. V Gostišču Danica smo uredili pet avtentično zasnovanih sob in dva apartmaja. Vsaka soba pripoveduje svojo zgodbo o bohinjskih naravnih in kulturnih posebnostih.

Ustvarjamo bohinjsko zgodbo s pomočjo naših prijateljev

Spoštujemo predanost in pridnost domačih pridelovalcev, ki kljub skromni bohinjski zemlji z vso ljubeznijo pridelujejo in ustvarjajo kakovostne pridelke in izdelke. Številni so pridobili certifikat Bohinjsko/From Bohinj, ki zagotavlja izvirnost z geografskim poreklom in ima častno mesto tako v kuhinji kot nastanitvah Gostišča Danica.

Vzpostavitev EKO REGIJE

Sodelujemo v projektu "Vzpostavitev pogojev za EKO regijo BO JA"

V operaciji “Vzpostavitev pogojev za EKO regijo BO JA” sodelujejo dva slovenska LAS ter tuj partner iz Italije. Gre za raznoliko partnerstvo, saj operacija vsebuje široko paleto aktivnosti, ki zahtevajo vključevanje različnih profilov. Za potrebe realizacije aktivnosti smo zato v operacijo vključili predstavnike različnih sektorjev: javnega, zasebnega in ekonomskega. Med njimi je vključeno tudi Gostišče Danica.

Naša zgodba

Turistično društvo Bohinj, ustanovljeno leta 1947, je eno najstarejših turističnih društev v Sloveniji. V vsem svojem obdobju delovanja si prizadeva približati obiskovalcem bohinjsko naravo, kulturo in tradicijo, na katere so Bohinjci tako ponosni. S svojim uspešnim gospodarskim delovanjem in povezovanjem lokalnega okolja je zgled trajnostnega razvoja turizma. To na primer dokazuje večletna uspešna zgodba štirizvezdičnega kampa Danica, ki je prejel vrsto okoljskih in trajnostnih znakov, kot sta Ecocamping in Slovenia Green Accommodation.

Pridruži se naši ambiciozni ekipi!

Razpisujemo nove delovna mesta. Zainteresirane vabimo, da se prijavijo na razpis.

Kje nas najdeš?

Gostišče Danica, Bohinj
Triglavska 60,
4264 Bohinjska Bistrica

Koordinate za GPS

N:
46°16’36.8″
E:
13°53’16.0″

Telefon in e-pošta:

Restavracija: 00386 (0) 45 751 619

Sobe & apartma: 00 386 (0) 45 721 702

[email protected] 

DELOVNI ČAS:

 • Ponedeljek 8:00-15:00
 • Torek 8:00-15:00
 • Sreda 8:00-22:00
 • Četrtek 8:00-22:00
 • Petek 8:00-22:00
 • Sobota 8:00 -22:00
 • Nedelja 8:00 -22:00

Kuhinja obratuje od 12:00-20:50. 

DANICA BOHINJ, turizem, gostinstvo in trgovina, d.o.o.,

Triglavska cesta 60, 4264 Bohinjska Bistrica

Matična številka: 8779473000,

Davčna številka: SI60042702,

IBAN: SI56 6100 0002 4991 815 (odprt pri DH d.d.)

Pelji me do Gostišče Danica (Google Maps)

Pogosta vprašanja

 • Kako priti do Gostišča Danica?

  Do Gostišča Danica lahko pridete po glavni cesti iz smeri Bohinjska Bistrica - Bohinjsko jezero in prav tako iz smeri Bohinjsko jezero - Bohinjska Bistrica. Do nas vas bodo vodile oznake za Kamp Danica - Gostišče Danica.

 • Ali obstaja dostop z javnim prevozom?

  Da, v neposredni bližini je glavna avtobusna postaja v Bohinjski Bistrici, približno 1 km proč pa je tudi železniška postaja. V poletnem času v neposredni bližini vsakodnevno vozi avtobus HOP On- HOP OFF.

 • Ali lahko naredim rezervacijo?

  V Gostišču Danica sprejemamo rezervacije za pogostitve in namestitve. Oboje lahko opravite preko telefona ali elektronskega sporočila.

 • Obratovalni čas

  Gostišče Danica obratuje od ponedeljka do nedelje med 8:00 in 22:00 uro, kuinja je odprta od 12:00 do 20:50 ure.