Gostišče Danica, Bohinj :

Odpiramo 20.6.2021!

Z Gostiščem Danica Bohinj pridobiva dodatno vrhunsko gastronomsko in nastanitveno ponudbo, ki je tesno povezana z lokalnim okoljem in tradicijo. Gostišče odlikuje sodobno opremljena notranjost, ki hkrati daje prijeten občutek domačnosti in pripoveduje zgodbo o Bohinju na vsakem koraku. Prevladujejo naravni materiali ter oprema in izdelki iz Bohinja in Slovenije.

Gostišče Danica, Bohinj

Tu smo doma
Gostišče Danica boste našli v osrčju Bohinja, na obrobju Triglavskega narodnega parka, v neposredni bližini Bohinjske Bistrice ob glavni cesti proti Bohinjskemu jezeru. Stoji na vstopu v priljubljeni štirizvezdični kamp Danica. Gostišče je odlično izhodišče za raziskovanje Bohinja. Od tu se lahko ob reki Savi Bohinjki zapeljete po Bohinjski kolesarski poti ali pa skočite na HOP-ON in HOP OFF avtobus, ki vas poleti zapelje do Bohinjskega jezera, pozimi pa po zimska doživetja na smučišče Vogel, Pokljuko in Soriško planino. Svoje vozilo lahko parkirate na velikem parkirišču pred gostiščem in se odpravite na raziskovanje bohinjskih znamenitosti.
Domače

Pristni bohinjski okusi, vpleteni v tradicionalne jedi s kančkom sodobnega pridiha.

Bohinjsko

Večina sestavin prihaja od lokalnih pridelovalcev, kar zagotavlja pristnost Bohinja v vsakem grižljaju.

Trajnostno

Ob dobri domači hrani se prileže kozarček katerega od odličnih vin, ki jih najdete na bogati vinski karti.

Domač alpski ambient

Ko boste vstopili v restavracijo Gostišča Danica, vas bo preplavil prijeten občutek domačnosti, ki jo ustvarjajo detajli, povezani z bohinjsko tradicijo. Prostor je pretežno opremljen z izdelki lokalnih mojstrov in izdelki slovenskega izvora.

Okusite najboljše iz Bohinja

Na meniju restavracije Gostišča Danica so v ospredju pristni bohinjski okusi, vpleteni v tradicionalne jedi s kančkom sodobnega pridiha. Večina sestavin prihaja od lokalnih pridelovalcev, kar zagotavlja pristnost Bohinja v vsakem grižljaju.

Jedi, ki jih morate poskusiti

Če boste ob izboru okusnih jedi v dilemi, kaj bi izbrali, naj vam pomagamo z namigi, katere bohinjske specialitete se še posebej splača poskusiti. Vsem so skupne sveže lokalne sestavine, upoštevanje bohinjske tradicije in hkrati dodatek kančka sodobne inovativnosti kuharjev. Vsekakor jedi »za prste obliznit«!

Lahko kosilo ali večerja z bogatimi bohinjskimi okusi

Ko si boste po razgibanem raziskovanju lepot Bohinja zaželeli kaj pristno bohinjskega tudi na vašem krožniku, boste v Gostišču Danica prišli na svoj račun. Med vrsto domačih jedi po receptih naših babic, ki smo jim vdahnili nekaj sodobnega duha, boste zagotovo našli kaj okusnega zase.

Vse se začne z dobrim bohinjskim zajtrkom

Začnite dan s polnovrednim zajtrkom, sestavljenim iz pristnih bohinjskih dobrot, ki jih vsak dan sveže pripeljejo z bohinjskih kmetij. Če niste ravno jutranji tip in raje preskočite zajtrk, vam lahko za vaš potep po Bohinju pripravimo bohinjsko malico, zavito v škatlo ali culo.

V življenju naj bo prostor za sladkosti

Za piko na i si privoščite katero od odličnih pit z različnimi nadevi – skutnim, jabolčnim, borovničevim, aronijevim…Odvisno od vaše sladkosnednosti vam postrežemo z malo ali večjo porcijo, seveda pa lahko okusne domače sladice odnesete tudi domov.

Ustvarjamo bohinjsko zgodbo s pomočjo naših prijateljev

Spoštujemo predanost in pridnost domačih pridelovalcev, ki kljub skromni bohinjski zemlji z vso ljubeznijo pridelujejo in ustvarjajo kakovostne pridelke in izdelke. Številni so pridobili certifikat Bohinjsko/From Bohinj, ki zagotavlja izvirnost z geografskim poreklom in ima častno mesto tako v kuhinji kot nastanitvah Gostišča Danica.

Naša zgodba

Turistično društvo Bohinj, ustanovljeno leta 1947, je eno najstarejših turističnih društev v Sloveniji. V vsem svojem obdobju delovanja si prizadeva približati obiskovalcem bohinjsko naravo, kulturo in tradicijo, na katere so Bohinjci tako ponosni. S svojim uspešnim gospodarskim delovanjem in povezovanjem lokalnega okolja je zgled trajnostnega razvoja turizma. To na primer dokazuje večletna uspešna zgodba štirizvezdičnega kampa Danica, ki je prejel vrsto okoljskih in trajnostnih znakov, kot sta Ecocamping in Slovenia Green Accommodation.

REZERVACIJA 24 ur pred prihodom

REZERVACIJA MIZE

Želim si pripeljati svoje prijatelje na razvajanje brbončic z bohinjskimi dobrotami. Počakal bom na vaš odgovor in zaupal vaši ponudbi že pripravljenih menijev.

  [recaptcha]

  V primeru večjih skupin nudimo tudi catering za zaključene družbe v Dvorani Danica.

  Kje nas najdeš?

  Gostišče Danica, Bohinj
  Triglavska 60,
  4264 Bohinjska Bistrica

  Koordinate za GPS

  N:
  46°16’36.8″
  E:
  13°53’16.0″

  Telefon in e-pošta

  00386 (0) 45 751 619, 00386 (0) 45 746 010

  [email protected]

   

  DANICA BOHINJ, turizem, gostinstvo in trgovina, d.o.o.,

  Triglavska cesta 60, 4264 Bohinjska Bistrica

  Matična številka: 8779473000,

  Davčna številka: SI60042702,

  IBAN: SI56 6100 0002 4991 815 (odprt pri DH d.d.)

  Pelji me do Gostišče Danica (Google Maps)
  Pogovor z recepcijo
  Clean database