Kamp Danica Bohinjska Bistrica - TD Bohinj :Turistično društvo Bohinj

Kampiraj v Bohinju!

KAMP DANICA JE ODPRT! Dobrodošli pri nas! Kontaktirajte nas: [email protected]

Turistično društvo Bohinj

Kamp Danica****, Bohinjska Bistrica

Nagrajeno udobje Pri nas doma
Ni prav veliko kampov, ki so tako čudovito vpeti v mirno in neokrnjeno naravno kuliso kot je kamp Danica. Na robu Triglavskega narodnega parka s pogledom na Triglav in bohinjske gore je ta zelena oaza ob Savi Bohinjki vendarle le streljaj od središča Bohinjske Bistrice, kar vam omogoča, da lahko počitnice ali dneve preživite popolnoma brez uporabe avtomobila. Seveda si za opravke ali raziskovanje okolice lahko v bližini kampa izposodite kolo. Kamp Danica je odprt celo leto.
Doživetje narave

Kamp Danica leži le nekaj sto metrov od središča Bohinjske Bistrice. Izbrana lokacija nudi popoln občutek odmaknjenosti in miru ter tako nudi prvovrstno doživetje narave. Še cenejše doživetje narave si zagotovite s članstvom v Avtokampi.si, ACSI in Campingnavigator.

Kartica Avtokampi.si
Naš kamp je EKO

Naš cilj je stalno izboljševanje varovanja okolja, varnosti in kakovosti storitev v našem kampu. Iz tega razloga smo vzpostavili ekološko kakovostno vodenje, za katero smo prejeli ECOCAMPING certifikat. Le ta nas zavezuje, da smo okolju še bolj predani.

ECOCAMPING
Projekti

Sodelujemo v projektu: Integrirana trajnostna in digitalizirana mobilnost v organizacijah - Avant3C. Projekt je subvencioniran s strani Evropske unije.

Več o projektu Avant3C

Kamp Danica pozimi

Ko sneg pobeli pobočja okrog bohinjskega jezera in se poleti zelena travnata preproga kampa Danica spremeni v belo, ta ne sameva v idilični spokojnosti. Kamp Danica je odprt vse dni v letu, tudi pozimi.

Prostori za kampiranje

Izbirate lahko mesta v senci dreves ali na soncu, ob šumeči in živahni Savi Bohinjki ali v udobni bližini recepcije in igrišč. Naše parcele v coni Premium, coni A in coni C so velike približno 90 kvadratnih metrov. V coni B nudimo možnost proste izbire prostora, ker na tem območju ni parcel.

Nadgrajeno udobje

Na novo urejena koča "Stan" je namenjena tistim, ki radi bivajo pod trdno streho v prijetnem naravnem zavetju kampa Danica. Stan, ki se nahaja na terasi ob coni B je sodobno opremljen, med njimi tudi z izdelki, ki so pridobile certifikat Bohinjsko, omogoča nepozabno doživetje za 2 osebi.

Pomivalni stroj EASY BE

Smo eni izmed kampov, ki svojim gostom omogočamo tudi pranje posode. Prihranite čas in energijo, z enostavno uporabo pomivalnega stroja! Storitev je za goste kampa brezplačna, žetoni za uporabo se nahajajo na recepciji!

Gostilne, storitve in razvajanje v kampu

V okviru kampa Danica se nahaja bar Allo Allo in Gostišče Danica. GosV neposredni bližini pa najdete še razne trgovine, bančni in poštni urad, knjižnico, zdravstveni dom, informacijski center ter Vodni park Bohinj (z notranjim in zunanjim bazenom ter bogato wellness ponudbo). V poletni sezoni vam omogočimo tudi nakup kruha.

Čistoča in hišni ljubljenčki

Razpolagamo z moderno opremljenimi sanitarnimi prostori, vključno s sodobno pralnico, otroškimi sanitarijami in postajo za kamperje. Smo eni redkih, ki svojim gostom omogočamo tudi pranje perila v pralnih strojih, nudimo pa tudi prostor za sušenje perila. V kolikor so privezani na vrvice in ne vznemirjajo drugih gostov, pa so v kampu Danica nadvse dobrodošli tudi vaši pasji ljubljenčki.

Kolesarjem prijazen kamp

Pridobili smo certifikat kolesarjem prijazen kamp. Kolesarje oskrbimo s koristnimi informacijami, energijskimi čokoladicami in napitki, jim omogočamo uporabo kolesarskega orodja in kolesarnice ter pranje in sušenje kolesarskih oblek.

Uživanje v zasebnosti

Nudimo možnost najema zasebne kopalnice, kjer lahko v popolnem udobju in varnosti uživate v svoji zasebnosti.

Kamp ob pohodniški poti Juliana Trail

Juliana Trail. Krožna daljinska pohodniška pot je dolga neverjetnih 267 km. Pohodnike vodi skozi veličastne doline, prelaze, gozdove kot tudi živahna urbana središča ali čez samotne planote. Na nekaterih delih poti pohodnike spremljata alpski reki Sava in Soča. Pot je razdeljena na 16 dnevnih etap po približno 18-25 km. Dve izmed etap pohodnike vodita tudi mimo kampa Danica. To sta etapi 7 in 8. Skozi Bohinj pa vodi še ena etapa, to je etapa 6.

Kje nas najdeš?

DANICA BOHINJ, turizem, gostinstvo in trgovina, d.o.o.

Triglavska cesta 60,

4264 Bohinjska Bistrica

Koordinate za GPS

N:
46°16’28”
E:
13°56’58”

Telefon in e-pošta

00 386 71 888 887

00 386 (04)  572 17 02

[email protected]

Pelji me do Kampa (Google Maps)

Pogosta vprašanja

  • Kako priti do kampa Danica?

    Pripeljete se lahko iz Bleda skozi Sotesko do Bohinjske Bistrice. Z avtom se lahko zapeljete tudi čez Pokljuko do Jereke ter skozi korita v smeri Bohinjske Bistrice. Možno pa je priti tudi iz Primorske smeri do Podbrda, čez Soriško sedlo, mimo Nemškega rovta v Bohinjsko Bistrico, kjer nadaljujemo pot po smerokazih do Kampa Danica.

  • Ali obstaja dostop z javnim prevozom?

    Z avtobusom se lahko pripeljete iz smeri Jesenice ali Ljubljana po progi: Bled - Bohinjska Bistrica. Z vlakom se lahko do Bohinjske Bistrice pripeljete iz smeri Jesenice ali Nova Gorica. Od železniške postaje je približno 10 minut hoje do kampa Danica. Če potujete z avtovlakom: Most na Soči - Podbrdo - Bohinjska Bistrica.

Pogovor z recepcijo