Čistilna akcija 2008 - Turistično društvo Bohinj :Turistično društvo Bohinj

Čistilna akcija 2008

17.4.2018

V času, ko svet tone pod težo odpadkov, si želimo naš prelep Bohinj ohraniti čist. V ta namen smo pripravili dva dogodka, ki bosta zaznamovala letošnje leto.

Najprej se je 18. aprila zgodil 1. javni naravovarstveni posvet na temo: “Problem invazivnih vrst v Triglavskem narodnem parku – japonski dresnik ob Bohinjskem jezeru”.

Drugi dan pa naj bi sledila že tradicionalna sobotna čistilna akcija, ki je naš poklon dnevu Zemlje, ki pa je bila zaradi vremenskih razmer prestavljena na 26.04.2008.

Letos je Bohinju vreme zagodlo čistilni akciji, saj smo jo različna društva izvajala kar v parih različnih dnvih in celo tednih, saj je v soboto 19. aprila vreme bilo preveč neznosno za učinkovito čiščenje, čeprav so nekateri dokazali prav nasprotno.

Očistil se je velik kup odpadkov in lahko rečemo, da je Bohinj z našo pomočjo postal bolj čist in urejen. Akcije se je skupno udeležilo 200 ali celo več prostovoljcev, ki smo skupaj naredili več kot 1000 prostovoljnih ur dela.

Vsakoletna akcija »Prijatelji, očistimo Bohinj!« je tako tudi letos uspela, saj smo nabrali približno 170 vreč smeti, kar veliko večjih odpadkov, ogromno pa tudi lesenih delov. Poplave so pokazale nova črna odlagališča smeti, za katera še vedno pozivamo lastnike, naj jih odstranijo.

V tem letu smo še bolje poskusili geografsko pokriti celotno območje Bohinja. Tudi na tem področju si želimo vsakoletnega napredka.

Radi bi se v imenu TD Bohinj in Občine Bohinj zahvalili vsem sodelojučim društvom, klubom ter posameznikom, ki jih je bilo res veliko, za odlično opravljeno delo in še posebej glede na vse vremenske pogoje, s katerimi ste se ubadali pri vašem delu.Pogovor z recepcijo