Pot pod noge

Podaj se na pustolovščino in odkrij pravljične kotičke Bohinja, kjer se duša hrani in telo krepi.

Zgodovina planinstva v Bohinju

Bohinjsko oz. slovensko planinstvo ima izjemno bogato zgodovino. V klasično dobo alpinizma, ki jo označuje osvajanje najpomembnejših gorskih vrhov Evrope, vstopa s Triglavom, točneje, z njegovo bohinjsko stranjo. (vzeto iz Bohinj.si)

Izleti na zemljevidu

Izlet na tvoji dlani

Želiš imeti svoje izlete vedno na dosegu roke? Dodaj vse željene poti med priljubljene in nam zaupaj svoj e-poštni naslov, kamor ti bomo poslali povezavo z dostopom do najljubših poti. Za vsako pot imaš na voljo tudi povezavo do Google zemljevidov.

Pohodniški raj

Pri nas se najde nešteto poti, s čudovitimi razgledi in izjemnimi naravnimi danostmi. Ko pa med pohodniškimi doživetji človek postane tudi žejen in lačen, mu priskočijo na pomoč planinske koče.

Varno v planine

V gore se vedno odpravimo pripravljeni. To pomeni, da imamo primerno obutev in oblačila, malo pijače in hrane ter upoštevajmo lastne izkušnje.

Pogosta vprašanja

  • Kaj če se v gorah izgubim?

    Če je tvoje življenje ogroženo oziroma si poškodovan ali pa si na območju, kjer je velika možnost objektivnih nevarnosti, pokliči na številko 112. Pomembno je tudi, da varčuješ z baterijo mobilnega telefona, saj bo to edina vez z gorskimi reševalci.

  • Kako ravnati v primeru nesreče?

    V primeru nesreče takoj pokliči 112.

Pogovor z recepcijo