Pohodništvo v Bohinju, Juliana Trail - TD Bohinj

Pot pod noge

Podaj se na pustolovščino in odkrij pravljične kotičke Bohinja, kjer se duša hrani in telo krepi.

Zgodovina planinstva v Bohinju

Slovensko planinstvo, še po sebej pa planinstvo v Bohinju ima izjemno bogato zgodovino. V klasično dobo alpinizma, ki jo označuje osvajanje najpomembnejših gorskih vrhov Evrope, vstopa s Triglavom.

Izlet na tvoji dlani

Želiš imeti svoje izlete vedno na dosegu roke? Dodaj vse željene poti med priljubljene in nam zaupaj svoj e-poštni naslov, kamor ti bomo poslali povezavo z dostopom do najljubših poti. Za vsako pot imaš na voljo tudi povezavo do Google zemljevidov.

  [recaptcha]

  Pohodniški raj

  Pri nas se najde nešteto poti, s čudovitimi razgledi in izjemnimi naravnimi danostmi. Ko pa med pohodniškimi doživetji človek postane tudi žejen in lačen, mu priskočijo na pomoč planinske koče.

  Varno v planine

  V gore se vedno odpravimo pripravljeni. To pomeni, da imamo primerno obutev in oblačila, malo pijače in hrane ter upoštevajmo lastne izkušnje.

  Pogosta vprašanja

  • Kaj če se v gorah izgubim?

   Če je tvoje življenje ogroženo oziroma si poškodovan ali pa si na območju, kjer je velika možnost objektivnih nevarnosti, pokliči na številko 112. Pomembno je tudi, da varčuješ z baterijo mobilnega telefona, saj bo to edina vez z gorskimi reševalci.

  • Kako ravnati v primeru nesreče?

   V primeru nesreče takoj pokliči 112.

  Pogovor z recepcijo