Pravilnik o zasebnosti in politika piškotkov |

Pravilnik o zasebnosti in politika piškotkov

Pravilnik o zasebnosti in politika piškotkov

Pravilnik o zasebnosti ureja uporabniške pravice, povezane z osebnimi podatki, ki jih zbira Turistično društvo Bohinj (TD Bohinj), kot upravljavec in lastnik spletne strani www.tdbohinj.si. 

Kot oseba, na katero se podatki nanašajo, imate določene pravice, povezane z osebnimi podatki, ki jih o vas zbira TD Bohinj, Ribčev Laz 48, 4265 Bohinjsko jezero.

Prijava na e-novice:

S tem pravilnikom prijave na prejemanje e-novic, TD Bohinj, Ribčev Laz 48, 4265 Bohinjsko jezero, določa obveznosti, pravice in pogoje za uporabo ter upravljanje s osebnimi podatki prijavljenih uporabnikov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Turistično društvo Bohinj, Ribčev Laz 48, 4265 Bohinjsko jezero.

Na e-novice se lahko prijavijo fizične in pravne osebe, ki na spletnem mestu www.tdbohinj.si oddajo svoj e-naslov, in se strinjajo s splošnimi pogoji prijave oz. uporabo svojih osebnih podatkov.

TD Bohinj spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo pridobljene podatke varovalo skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Družba pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredovala ali razkrila tretjim osebam.

Soglasje za zbiranje, uporabo in obdelavo osebnih podatkov

S prijavo na e-novice na spletni strani www.tdbohinj.si  TD Bohinj zbira naslednje vaše podatke: e-naslov.

Upravitelj podatkov TD Bohinj, zbira vaše osebne podatke izključno v primeru, da ste mu jih prostovoljno posredovali ob prijavi na e-novice. Gumb za prijavo na e-novice najdete tukaj.

S prijavo na e-novice se strinjam s splošnimi pogoji prijave in prejemanja e-novic TD Bohinj. TD Bohinj dovoljujem zbiranje, obdelovanje, uporabo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov (to je zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, preklic, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimnost, izbris ali uničenje), skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/2004, 67/2007 UPB1).

Nameni zbiranja obdelave, hranjenja in uporabe podatkov je predvsem pošiljanje splošnih ponudb, uporabniku prilagojenih ponudb, reklamnega gradiva, vabil na dogodke ter obveščanje o različnih aktivnostih in novostih s strani TD Bohinj.

Po vpisu vašega elektronskega naslova za prejemanje e-novic boste na naveden naslov prejeli potrditveno sporočilo. S potrditvijo le-tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Turističnega društva Bohinj .

Vaše osebne podatke za prijavo na e-novice bo TD Bohinj uporabljalo predvsem za naslednje tržno komunikacijske namene in za katere ste dali soglasje: posredovanje ponudb, oglasnega materiala ter komunikacijo preko pošte, e-pošte, telefona, SMS-a (tudi za namen remarketinga – na način ciljanih oglasov preko elektronske pošte in/ali družbenih omrežij), za nagradne igre, za segmentacije, modeliranje in profiliranje potrošnikov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vaših osebnih podatkov podjetje TD Bohinj, v nobenem primeru ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo nepooblaščenim tretjim osebam brez vaše privolitve.

Odjava od e-novic

Kadarkoli lahko pisno na elektronski naslov [email protected] zahtevate od upravljavca osebnih podatkov trajno ali začasno prepoved uporabe vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. TD Bohinj osebne podatke hrani v računalniški obliki, kateri se na podlagi pisnega preklica uporabnika tudi izbrišejo.

Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.tdbohinj.si lahko naslovite na elektronski naslov [email protected]. 

Preklic soglasja

Svoje soglasje za uporabo in upravljanje z vašimi osebnimi podatki lahko kadarkoli prekličete, in sicer tako, da nam pošljete zahtevek na [email protected].

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli preko kontaktnega obrazca izbere in pošlje zahtevek za dostop do osebnih podatkov, ki jih upravljavec o njem zbira in obdeluje. Uporabnik lahko kadarkoli na ta način zahteva popravek osebnih podatkov, izbris osebnih podatkov, omejitev uporabe v zvezi z uporabnikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, poda ugovor k obdelavi osebnih podatkov ali za prenosljivost le-teh.

Spletni uporabniki se lahko kadarkoli v primeru kršitve njihovih pravic pri zbiranju, obdelavi  in hrambi osebnih podatkov pritožijo informacijskemu pooblaščencu.

VAROVANJE PODATKOV

Upravljavec TD Bohinj, spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov. Zavezani smo k delovanju z vsakokratnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonu o elektronskih komunikacijah in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov in drugimi zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov tako v Sloveniji kot na ravni EU.

TD Bohinj bo osebne podatke uporabnika skrbno varovalo ter preprečevalo njihove morebitne zlorabe. Vaši osebni podatki bodo uporabljeni samo za namene, za katere ste podali svoje strinjanje. Do njih imajo dostop samo pooblaščene osebe upravitelja osebnih podatkov, ki so zavezane k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki v skladu z veljavno evropsko zakonodajo.

Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.tdbohinj.si lahko naslovite na elektronski naslov [email protected].

 

Piškotki

Na spletnem mestu www.tdbohinj.si vam želimo zagotoviti vedno sveže, zanimive in pomembne informacije ob vsakem vašem obisku našega spletnega mesta, pri čemer si pomagamo s piškotki. Piškotke obiskovalcev spremljamo anonimno in podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so datoteke, ki jih spletno mesto ustvari med vašim obiskom. V njih so shranjene nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in tudi ostali podatki. Njihovo shranjevanje je pod vašim popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti naše spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenjujemo učinkovitost zasnove na svoji spletni strani.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja ta spletna stran

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje naše spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na naši spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava na novice, prijava na dogodke,  nakupni proces, …). Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Izkustveni piškotki

Ti piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkušnje komponente naše spletne strani (npr. v katerem delu naše spletne strani se zadržite najdlje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo naši spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, bolj osebnostne funkcije. Ti piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na naši spletni strani.

Oglasni ali ciljani piškotki

Te  piškotke sicer najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (zunanje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Ti piškotki omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Ime piškotka

Čas trajanja

Funkcija

PHPSESSID

do konca seje

Nujno potreben piškotek, ki med seboj (anonimno) ločuje posamezne uporabnike strani. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

woocommerce_cart_hash

do konca seje

Omogoča izvedbo spletnega nakupa in je obvezen za delovanje spletne trgovine .

  • woocommerce_items_in_cart,

do konca seje

Beleži vsebino vaše košarice in je obvezen za delovanje spletne trgovine

wp_woocommerce_session

2 days

Piškotek, ki omogoča pravilno delovanje spletne trgovine.

_icl_current_language

do konca seje

Ta piškotek shrani vašo izbiro jezika na naši spletni strani. Ne vsebuje osebnih informacij uporabnika in je nujen za pravilno prikazovanje vsebine.

  • __cfduid (Tidio Chat)

1 mesec

Piškotek, ki omogoča klepet v živo z našo recepcijo.

  • _ga 

2 leti

Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo Google Analytics

  • _gat

10 minut

Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku.

  • _gid

24 ur

Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za vodenje statistike ogledov spletne strani

  • datr

2 leti

Piškotek se uporablja za potrebe statistike uporabnikov, ki pridejo iz Facebook-a in za segmentacijo in oglaševalske kampanje na Facebook-u.

  • fr

do konca seje

Piškotek podjetja Facebook, ki je namenjen zagotavljanju oglaševalskih storitev.

  • sb

18 mesecev

Piškotek podjetja Facebook, ki je namenjen profiliranju uporabnikov

  • _fbp

3 mesece

Piškotek servisa Facebook, ki omogoča boljšo uporabniško izkušnjo v oglaševanju.


Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete na spletni strani www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate preko elektronske pošte [email protected].

Piškotke Google Analytics je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo na Google Analytics.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Način reševanja sporov

Za morebitne spore iz naslova uporabe Spletnega mesta se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Kranju. Z uporabo Spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

 

 



Pogovor z recepcijo