46. srečanje gorenjskih turističnih delavcev 01.10.2016 -

46. srečanje gorenjskih turističnih delavcev 01.10.2016

Za turistične delavce pričetek oktobra in tudi jeseni pomeni tudi konec poletne sezone in s tem čas za druženje, sprostitev in zabavo.  Letos smo v Turističnem društvu Bohinj sprejeli izziv in organizirali smo tradicionalno srečanje.
V dvorani Danica smo gostili 150 obiskovalcev iz celotne Gorenjske, točneje iz 26 društev. Najštevilčnejše je bilo Turistično društvo Ribno, s kar 17 člani. Prireditev je vsako leto priložnost za druženje in za podelitev priznanj, ki jih podeljuje Gorenjska turistična zveza.
Gostje so ob prihodu v Bohinj imeli možnost različnih ogledov, tako smo jih peljali po Ribčevem lazu, Bohinjski Bistrici, nekateri pa so odšli na krajši pohod k Slapu Savica. V dvorani Danica smo pripravili kratek kulturen program in zabavo z odličnim ansamblom KDR VOČ. Za kulturni del so poskrbeli Ta vel’ki pastirčki KD Bohinj in odrasla FS KUD Triglav Srednja vas. Srečanja se je udeležilo precejšne število gorenjskih županov ter podpredsednik Turistične zveze Slovenije, g. Dominik S. Černjak.

Tudi letos se je podelilo večje število priznanj. Najbolj lepi trenutki so ob podelitvi priznanj za dolgoletno delo v društvih, ki se jih podeljuje za posebne zasluge in za posebne ljudi, ki s svojim delom izstopajo v prostovoljski turistični dejavnosti. Tudi letos se na osnovi akcije, ki jo že vrsto let organizira Gorenjska turistična zveza, podelilo štiri priznanje za najlepše nageljne. Priznanja so se podelila še najlepšim izletniškim krajem Gorenjske, ki so postali za leto 2016: Bohinjska Bela, Planina Pod Golico, Dvorje, Zasip, Lesce, Brezje, Gorje, Begunje, Kranjska Gora in tudi Bohinjska Bistrica, ki si je priznanje priborila z novostmi, še posebej spomenikom vremenu in krožiščem. Letošnje priznanje za Kamp je dobil Kamp Perun-Lipce, med drugimi kraji sta priznanje dobila Milje-Visoko in Spodnje Duplje, med hribovskimi kraji Davča, kot najbolj urejeno manjše mesto Mengeš in za najlepše vaško jedro Cerklje na Gorenjskem.

Seveda pa tudi Gorenjska turistična zveza ni mogla mimo dejstva, da v Bohinju praznujemo 70-letnico našega društva. V ta namen smo dobili prav posebno priznanje za naš visoki jubilej.
Ob koncu tega zapisa se z veseljem pohvalimo, da so bili naši gostje izredno zadovoljni z našo gostoljubnostjo in odlično večerjo, ki smo jo pripravili v Gostilni Danica pod budnim očesom našega podpredsednika društva, Janeza Pristavca.

Ob zaključku tega projekta že snujemo nove načrte, saj bomo v letu 2017 organizirali Objezersko srečanje Turističnih društev, ki se tako po desetih letih vrača v Bohinj.Pogovor z recepcijo