Društveni izlet v manj znane kraje 14.10.2017 -

Društveni izlet v manj znane kraje 14.10.2017

Sobota 14.10. smo se člani TD Bohinj odpravili na vsakoletni društveni izlet v meje s Hrvaško, po poteh zaprtega območja in medvedov. Kot vsako leto, smo se na pot odpravili iz dvema polnima avtobusoma. Tokrat tudi z dobrimi obeti za lepo vreme, kar se je na koncu izkazalo za resnico.
Naš prvi cilj je bilo Kočevje, kjer smo najprej v gostišču, ob katerem imajo medvede, konje in papige, pojedli dobro obaro z žganci. Dobro okrepčani smo pot nadaljevali v center Kočevja, kjer sta nas začela navduševati s svojim znanjem in pripadnostjo vodnika Uroš in Alenka.

V Kočevju smo se ustavili pri župnijski cerkvi Sv. Jerneja in v njej ter v parku Deklice s piščalko izvedeli še marsikaj zanimivega. Iz Kočevja smo se ob stalni pripovedi vodnikov o neverjetnih zgodbah, peljali mimo Gotenice do Kočevske reke. Naše izhodišče je bilo v novozgrajeni  cerkvi  Sv. Janeza Krstnika. Tam se nismo mogli načuditi dejstvom, kako zaprto je bilo območje in koliko cerkva so porušili v tem času. Ob cerkvici stoji najdebelejši oreh v Sloveniji, ki je star več kot 400 let. Kar nekako pretreseni nad dejstvi in začudeni nad zgodbami o zaprtosti območja, smo pot nadaljevali proti Kolpi, točneje proti Osilnici. Na poti smo si ogledali Kovačijo in izredno lepo razgledno točko ob cerkvici Sv. Ane, kjer smo poslušali zgodbo o Petru Klepcu.

Veseli smo prispeli do Hotela Kovač, kjer so nas lepo in dobro postregli in kaj hitro je prišel čas odhoda proti domu. Po odzivih sodeč smo se imeli lepo, obiskali smo nadvse zanimive in za marsikoga povsem neznane slovenske kraje. Ugotovili smo, da so nekje še bolj na robu, še bolj v koncu sveta, kot mi včasih pravimo Ukancu. Pa kljub temu se tudi tam borijo za turizem in so tudi uspešni pri svojem delu.

Verjamemo, da se bo v ta lepi del Slovenije, še marsikdo rad odpravil na izlet.Pogovor z recepcijo