Kulinarično potepanje po Vulkanlandu 3.11.2012

Najprej smo se peljali do mejnega prehoda Šentilj in nato do Riegersburga, kjer smo si v Genusshotelu ogledali izbrane certificirane pridelke in izdelke iz regije Kulinarisches Vulkanland in njihov hotel ter si privoščili zajtrk.

Pot smo nadaljevali do Rogener Bad Blumau Hotel & Spa in spoznali enega najbolje obiskanih novodobnih velneških centrov. Ustavili smo se v vasici Auerbach, kjer smo si ogledali pridelavo in degustirali Vulcano mesnine. Okrog 16. ure smo prispeli v čokoladnico Zotter v bližini Riegersburga, kjer je bil prikaz ročne izdelave čokolade in čokoladnih izdelkov. Imeli smo možnost degustirati surovine in polproizvode v celotnem procesu izdelave čokolade. Posladkali smo se s čokolado v čokoladnih vrelcih, poskusili čokoladni napitek in se zvrstili ob tekočem traku gotovih čokolad in s čokolado oblitih sadežev in oreščkov. Na koncu smo se sprehodili skozi »Jedilni živalski vrt Zotter«. Proti večeru smo se peljali skozi Bad Gleichenberg in spoznali sistem izobraževanja in usposabljanja za gostinske in turistične poklice v Avstriji. Pot smo nadaljevali proti  Gornji Radgoni in Mariboru, kjer je sledila večerja v Gostilni in motelu pri Lešniku. Po večerji smo se napotili proti domu.



Pogovor z recepcijo