Po poteh gorskega zdravnika 08.10.2016 -

Po poteh gorskega zdravnika 08.10.2016

Sobota 8.10. smo se člani TD Bohinj odpravili na težko pričakovani izlet v Avstrijo, Po poteh gorskega zdravnika.
Zgodaj zjutraj sta avtobusa zaokrožila naš Bohinj in odpravili smo se proti gorski pokrajini Wilder Kaiser na Tirolskem, kjer je bil naš končni cilj. Vsi smo nekako držali pesti za lepo vreme, vendar se nam je tokrat izmuznilo, zato pa smo imeli veliko dobre volje, ki smo jo peljali od doma s seboj.

Kot prej že vsaj 60 avtobusov našega prevoznika, smo šli na odkrivanje lepot, ki zaznamujejo serijo Gorski zdravnik.  Po dosegu Bischofshofna, smo zapustili avtocesto in potem smo bili vse bliže našemu cilju. Naš cilj so bili kraji, kjer so snemali znamenito nadaljevanko, kraji, kjer službuje slavni dr. Gruber. V vasici Ellmau smo si ogledali hišico, v kateri je medicinska praksa dr. Gruberja. Sprehodili smo se skozi idilično vasico z lepo cerkvijo in ravno ta dan so imeli postavljene stojnice zaradi glasbenega festivala, ker je bilo lepo presenečenje. Sprehod je bil kljub dežju lep. Med družbo je krožila šala, da smo zgrešili dan, saj je na delovnem času v Gruberjevi pisarni lepo pisalo, da je ob sobotah zaprto. Večina se nas je zadovoljila s fotografijo, na kateri objemamo plastičnega dr. Gruberja.

V nadaljevanju izleta smo se odpravili v Going, kjer smo se navdušeno fotografirali s plastično Susanne, ki je navdušila moški del izletnikov. V Goingu smo občudovali pročelje znamenite gostilne, cerkev, pokopališče in vaški trg z vodnjakom. Z malce domišljije smo se kar vklopili v živo sceno nadaljevanke.

Po malici smo se odpravili v Zell am See, kjer smo se sprehodili do jezera in občudovali mondeno letoviško mestece.

V popoldanskih urah smo se polni novih vtisov pripeljali do Slovenije, kjer smo na koncu uživali v dobri večerji in s tem zaključili letošnji društveni izlet.Pogovor z recepcijo