Srečanje objezerskih krajev v Dravogradu 30.05.2015 -

Srečanje objezerskih krajev v Dravogradu 30.05.2015

V  soboto 30. maja 2015  smo se člani Turističnega društva Bohinj udeležili srečanja objezerskih krajev  v Dravogradu, ki ga je organiziralo Turistično društvo Dravograd.

Letošnje srečanje je bilo jubilejno, v saj je že 20 obletnica obstoja Skupnosti objezerskih krajev Slovenije. Nit srečanja je bila predstavitev in povezava dobrih praks jezerskega in rečnega turizma na reki Dravi v majhni obmejni občini Dravograd. Za udeležence sta bila pripravljena  dva tematska pohoda po Dravogradu. Nekateri so se udeležili  pohoda proti dvorcu Bukovje z ogledom starodobnikov, dvorca Bukovje in biodinamičnega centra ter mučilnice iz 2. Svetovne vojne v kletnih prostorih Občine Dravograd.  Druga skupina pa se je sprehodila do Ribniškega doma. Ogledali so si Vidovo cerkev, stare zapore v kleti občinske stavbe, stojnice čebelarjev in ribiški muzej s predstavitvijo in kuhanjem »Rpičeve župe«. Organizatorji so simbolno zasadili lipo pod geslom Človek zasadi, čebela opraši.

Srečanje je bilo priložnost za druženje  z glasbo in humorjem, zabavo s prijatelji in spoznavanje novih slovenskih krajev, njihovo zgodovino, navade in tudi prikaz dobrih praks jezerskega  in rečnega turizma na Dravi.

Polni vtisov in novih spoznaj smo se z šoferjem Bojanom vračali proti Bohinju.