Srečanje turističnih delavcev Gorenjske 04.10.2014 -

Srečanje turističnih delavcev Gorenjske 04.10.2014

Srečanje   turističnih delavcev Gorenjske  je bilo letos  4. oktobra 2014 v Šenčurju. Ob tej priliki so bila podeljena priznanja  v okviru Gorenjske turistične zveze posameznim zaslužnim članom Turističnih društev.

Prejemniki priznanj Gorenjske turistične zveze smo bili: Turistično društvo Bohinj za Kamp Danico, Občina Bohinj za turistični kraj Ribčev Laz, Ivanka Logar in Anica Gartner za  prostovoljno delo v društvu, Strojni krožki Bled za sodelovanje na prireditvi Kravji bal in Marjeta Kozomara za najlepše gorenjske nageljne.

Turistično društvo Bohinj je prejelo priznanje GTZ za uspešno delo in prispevek k razvoju turizma na Gorenjskem za kamp Danico. Opažena so bila prizadevanja in delo za izboljšanje ponudbe in dodane vrednosti razvoja turizma v kraju.

Občina Bohinj je prejela priznanje GTZ v kategoriji turistični kraji za naselje Ribčev Laz kot prispevek k razvoju turizma na Gorenjskem.

Andrejova Ivanka in Odolnjekova Anica sta že tretje leto od konca aprila pa vse do sredine oktobra sprejemali goste na svojih kmetijah pod Studorom,  jih učili saditi koruzo, kositi travo in jo obdelovali v kozolce. Skupaj so okrasili pastirske palice, odgnali živino na pašo in v jesenskem času celo spoznali izdelovanje sira in skute.
Pripomogli sta, da so udeleženci pozabili na stres in mestni hrup, otroci so spoznali nove prijatelje, vsi skupaj so okusili  domače dobrote in spoznali aktivnosti za katere do sedaj niso  vedeli.
Ivanka Logar in Anica Gartner delata prostovoljno z veliko vnemo in zanosom in sta dolga leta članici TD Bohinj. Zaradi njunega truda in iskrenega odnosa do dela in za vzpodbudo pri nadaljnjih korakih sta prejeli priznanje Gorenjske turistične zveze.
Strojni Krožki Bled in njihova člana Stane Kunej in Zdravko Cesar z našim društvom sodelujejo že skorajda deset let na projektu Kravji bal. Tam vsa leta pripravijo dogodek znotraj dogodka – LesEnDemo, kjer si gosti lahko ogledajo marsikaj zanimivega, predvsem na področju lesa, spravila, predelave, varnega delovanja. Simbioza med društvi je ključna v prihodnosti, saj marsikdo ne bi mogel sam pripraviti prireditve. S  sinergijo med društvi in posamezniki pa se da veliko, kar dokazuje tudi Kravji bal.
Marjeta Kozomara, lastnica Hotela Center, je v letošnjem letu okrasila ves Hotel Center v Ribčevem Lazu z gorenjskimi nageljni. To je še posebej vredno, ker so se za gorenjske nageljne odločili v hotelu, kar je redkost. Vseh sadik skupaj je več kot 100.

Cvetoči nageljni žanjejo poglede gostov, ki so pri njih nastanjeni in tudi gostov, ki prihajajo v njihovo izvrstno restavracijo. Lepo se vklapljajo v pisano druščino drugih cvetočih rastlin.

Hotel Center se nahaja znotraj Triglavskega narodnega parka, v idilični alpski vasici Ribčev Laz in je od Bohinjskega Jezera oddaljen le 150m. Odlična lokacija hotela vam nudi  izhodiščno točko za razne športne aktivnosti, ki jih Bohinj ponuja skozi celo leto.Pogovor z recepcijo