Bohinjska noč - TD Bohinj

Bohinjska noč

Bohinjska noč – zabava za vse generacije!

Doživite vrhunec poletne sezone v Bohinju z zabavo za vse generacije. Večerni program vključuje več glasbenih gostov, atraktivne vložke in še mnogo več. Zabava bo trajala do 03.00 zjutraj, tako da plesa željnim obiskovalcem pričaramo čudovit večer.

Za letošnjo Bohinjsko noč, ki je bila do leta 2019 poznana kot Kresna noč, bomo v Turističnem društvu Bohinj poskrbeli, da bo njen okoljski odtis čim manjši. Ob pripravi prireditve smo poskušali uravnotežiti želje domačinov in obiskovalcev po spektakularni osrednji poletni zabavi in naše zaveze k ohranjanju narave in trajnostnemu razvoju v Triglavskem narodnem parku. Zato bomo letošnjo Bohinjsko noč nekoliko prilagodili.

Poskrbeli bomo za avtobusne prevoze na in s prireditve. Najeli smo 5 avtobusov, ki bodo celo noč brezplačno vozili po Zgornji in Spodnji Bohinjski dolini ter do Ukanca in omogočili večini obiskovalcev brezskrbni obisk Bohinjske noči. S tem bomo zmanjšali pritisk motornega prometa na jezersko skledo. Tudi zapore glavne ceste ne bo.

Okolja ne bomo več onesnaževali z lučkami v jajčnih lupinah. To je po ukinitvi ognjemeta, ki res ni sodil v narodni park, druga opaznejša sprememba v zadnjih letih. Več kot pet tisoč lučk je tradicionalno zagorelo na jezeru in razsvetlilo jezersko površino. Tradicija, ki je imela privlačen vizualni učinek, je žal imela tudi vpliv na okolje. Vsakokrat smo se kot organizatorji trudili, da smo po prireditvi lučke odstranili iz vode, včasih nam je to uspelo bolje, včasih slabše. 

 

Zakaj smo rekli ne lučkam?

S spuščanjem lučk na jezero v določeni meri onesnažujemo vodo, prav tako zrak. Ste vedeli, da parafin (oz. parafinski vosek), ki je sestavni del jajčnih lučk, nastane kot stranski produkt pri izdelavi bencina iz surove nafte? Ob izgorevanju parafinskih voskov se tvorijo tudi strupeni hlapi in rakotvorne snovi (npr. benzen, toluen, formaldehid), ob stiku s kožo pa lahko parafin povzroči rdečico, draženje, srbečico ali celo kožne bolezni.

Za pestro dogajanje bomo poskrbeli z atrakcijami na vodi in na prireditvenem prostoru Pod Skalco, manjkalo pa ne bo niti dobre glasbe za različne okuse in generacije ter dobre hrane in pijače. 

 

Pridružite se nam v najdaljši poletni noči v Bohinju 2022!

 

Nastopale bodo skupine:

BIG FOOT MAMA

Sami so se opisali takole: Zgodovina Bigfootov je na momente divja, drugič počasna, ampak nikoli zares predvidljiva. Če želimo poiskati stalnici, ki povezujeta celotno zgodbo, sta to slejkoprej ljubezen do rock`n`roll-a in brezkompromisna pripravljenost iti do konca.

Po več kot 30-ih letih delovanja, osmih studijskih albumih in razprodanih največjih koncertnih prizoriščih v Sloveniji so Big Foot Mama še vedno zvesti sami sebi. S surovim rokerskim zvokom, iskrenimi besedili in pristnim odnosom do muzke še naprej izražajo to, kar doživljajo. Življenje kot ga piše rock`n`roll.

Big Foot Mama na koncertih predstavlja nekaj skladb z albuma Plameni v raju, , seveda pa koncerti ne minejo brez legendarnih skladb, kot so NISEM VEČ S TABO, ČRN TULIPAN, LED S SEVERA, VRN SE K MEN, UŽITEK NA REPLAY, SAM PRJATLA, ROLA SE itd.

Na Bohinjski noči bomo v njihovi družbi sigurno uživali 😊

_____________________________________________________________________________________________

DEJAN DOGAJA BAND

Dejan Krajnc prihaja iz Laškega. Že v osnovni šoli se je izredno zanimal za glasbo, tako je v tretjem razredu začel obiskovati ure klarineta in klavirja pri različnih profesorjih. Je študent Akademije za glasbo v Ljubljani.

Poleg glasbe ima mnogo izkušenj s televizijo: nastopal je na glasbenih festivalih, bil je spremljevalni glasbenik v oddaji, nastopal je na različnih koncertih z neposrednim televizijskim prenosom, pa snemanja različnih popularnih in lokalnih oddaj, snemanja videospotov, bil je gost v različnih razvedrilnih oddajah, gostoval na radijskih oddajah, vodil je samostojni oddaji. Je tudi radijski moderator.

Jasno je, da je v vsaki ekipi potrebno imeti pravo energijo, ki povezuje. Najti se morajo prave osebe, ki se dopolnjujejo in skupaj ustvarjajo tisto nekaj več, kar nenazadnje prepriča tudi množice. Fantje so prepričani, da so ravno to uspešno ustvarili tudi v njihovi DOGAJA DRUŽINI.

Zabave z njimi na Bohinjski noči sigurno ne bo manjkalo 😊

_______________________________________________________________________________________________

SAM`S FEVER

Skupina Sam’s Fever je bila ustanovljena leta 2012, ob 35. obletnici smrti Elvisa Presleya z idejo poustvarjanja glasbe kralja rock’n’rolla skozi lastne izvirne interpretacije.  V letu 2016 je skupina Sam’s Fever postala registrirana blagovna znamka.  Junija 2017 je skupina Sam’s Fever posnela svoj prvi video spot k Elvisovem zadnjem hitu iz leta 1977 »Way Down«.

Zasedbo Sam’s Fever predstavljajo:

 • Vokal : Samuel “Sam” Hudl
 • Kitara – vokal : Arian Krašna
 • Klaviatura – vokal : Jure Kavčič
 • Bas kitara – vokal : Tilen Sušnik
 • Bobni : Tomaž Ferenc

spremljevalni vokal : Ladybugz – Ana Marčun, Nastja Vodenik in Katja Kovačič

»Pred nami je še dolga glasbena pot na kateri, kot je nekoč izjavil poslušalec našega koncerta, ne igramo samo „Elvisa“, ampak igramo Elvisu v čast …« – Samuel Hudl

Rock’n’rolla ne bo manjkalo 🙂

Avtor fotografij: Mitja Sodja; Big Foot Mama; Dejan Dogaja band; Sam`s Fever

 • Kje in kdaj?

  Kje: Ribčev Laz

  Doživite vrhunec poletne sezone v Bohinju z zabavo za vse generacije. Glasbeni nastopi, kres na jezeru, dobra hrana in pijača.

  Kdaj: od 13.8.2022 17:00 do 14.8.2022 3:00

 • Program

  17:00 – 21:00  – Tržnica ob promenadi v parku ob Bohinjskem jezeru

  18:00 – Čarodej Jole Cole

  20:00 – Sam`s Fever

  22:00 – Big Foot Mama

  24:00 – Dejan Dogaja band

   

  Letak Bohinjska noč 2022

 • Promet in parkirišča

  Poskrbeli bomo za avtobusne prevoze na in s prireditve. Najeli smo 5 avtobusov, ki bodo celo noč brezplačno vozili po Zgornji in Spodnji Bohinjski dolini ter do Ukanca in omogočili večini obiskovalcev brezskrbni obisk Bohinjske noči. S tem bomo zmanjšali pritisk motornega prometa na jezersko skledo. Tudi zapore glavne ceste ne bo.

  Brezplačni prevozi Bohinjska noč 2022

   

Lokacija: Kje smo
Pogovor z recepcijo