Vasovanje

Dan pred  “ohcetjo”.

Prireditev obuja stare bohinjske običaje vasovanja in ima izredno dolgo tradicijo, ki jo želimo ohranjati tudi za prihodnje rodove. Ob zabavnih dogodivščinah, prikazanih na Vasovanju, se na koncu vasovalcu le posreči osvojiti dekle, zato mu njegovi prijatelji pripravijo fantovščino.

Letošnje Vasovanje bo prav posebno, saj bomo gostili tudi spopad harmonik, kjer se bosta spopadla Miha Debevec in Dejan Kušer.

 

Avtor fotografije: Mitja Sodja

 • Kje in kdaj?

  Kje: Pod Lipo, Srednja vas v Bohinju

  Kdaj: 26.7.2019 20:00

 • Program

  Na Vasovanju 26.7.2019 bomo prvo uro imeli glasbeni program. Tokrat bo to SPOPAD HARMONIK. V enournem programu se bosta spopadla Miha Debevec in Dejan Kušer, kar bo nepozabno glasbeno doživetje, saj bomo doživeli raznolik in unikaten glasbeni program. Repertoar obsega vse od domiselnih priredb popularne, klasične in etno glasbe z različnih koncev sveta, s posebnim poudarkom na virtuoznosti in interpretaciji.

  Ob 21.00 uri pa na sceno stopijo folklornice in folklorniki KD Bohinj, ki bodo nastopili v veseli s plesom obarvani igri Vasovanje. Igra v treh dejanjih nas bo navdušila z originalnim jezikom, plesom in smešnimi scenami iz osvajanja na vasi, kot je to bilo 100 let nazaj.

 • Promet in parkirišča

  Več informacij sledi.

Lokacija: Kje smo
Pogovor z recepcijo