Prireditve Bohinj, tradicionalne, športne - TD Bohinj

Tradicionalni Kravji bal - odpovedano!

Kravji bal je najstarejša prireditev, ki je bila do petdesetih let predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone.

Prireditve v Bohinju

Pri nas doma v Bohinju boste našli bogat in razgiban celoletni program prireditev. Našlo se bo nekaj za vsakogar, če izpostavimo samo nekatere prireditve, ki jih ne gre zamuditi: športne in zabavne prireditve, otroški festival B.O.FEjST, Aktivne počitnice na podeželju, Mednarodni festival alpskega cvetja, glasbeni koncerti, veselice, kulturni dogodki, Bohinjska noč, Etno vikend, Kravji bal, Pohodniški in Ribiški festival … in še mnogo več!

7. Praznik Sira in Vina v Bohinju - odpovedano!

Bohinj je že dolga leta priznan po planšarstvu in svojem siru, ki je močno vpet v bogato kulinarično ponudbo. In ker sir ljubi vino, si kaj boljšega združenega v festivalu ne bi mogli zaželeti.

Kmečka ohcet

Kmečka ohcet v Bohinju je turistično-folklorna prireditev, ki prikazuje stare, tradicionalne življenjske navade prebivalcev Bohinja, med katerimi imajo ženitovanjski običaji še posebno mesto. Letos bomo imeli pravo poroko, na kateri se bosta poročila Petruška in Boštjan!

Vasovanje

Tradicionalna igra Vasovanje ima v Bohinju že zelo dolgo tradicijo. Prireditev obuja stare bohinjske običaje vasovanja na vasi, v letošnjem letu pa bomo gostili tudi Spopad harmonik!

Vse prireditve v Bohinju

Pogovor z recepcijo