62. Tradicionalni Kravji bal

Kravji bal je najstarejša prireditev, ki je bila do petdesetih let predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone.

Turistično društvo Bohinj

Prireditve v Bohinju

Pri nas doma v Bohinju boste našli bogat in razgiban celoletni program prireditev. Našlo se bo nekaj za vsakogar, če izpostavimo samo nekatere prireditve, ki jih ne gre zamuditi: športne in zabavne prireditve, otroški festival B.O.FEjST, Aktivne počitnice na podeželju, Mednarodni festival alpskega cvetja, glasbeni koncerti, veselice, kulturni dogodki, Kresna noč, Etno vikend, Kravji bal, Pohodniški in Ribiški festival … in še mnogo več!

6. Praznik Sira in Vina v Bohinju

Bohinj je že dolga leta priznan po planšarstvu in svojem siru, ki je močno vpet v bogato kulinarično ponudbo. In ker sir ljubi vino, si kaj boljšega združenega v festivalu ne bi mogli zaželeti.

Kresna noč

Dolga tradicija zabavne prireditve Pod skalco proslavlja vrhunec poletne sezone in obljublja zabavo za vse generacije.

Kmečka ohcet

Kmečka ohcet v Bohinju je turistično-folklorna prireditev, ki prikazuje stare, tradicionalne življenjske navade prebivalcev Bohinja, med katerimi imajo ženitovanjski običaji še posebno mesto.

Vasovanje

Tradicionalna igra Vasovanje ima v Bohinju že zelo dolgo tradicijo. Prireditev obuja stare bohinjske običaje vasovanja na vasi.

Prireditve v Bohinju

V sledeči povezavi si lahko ogledate vse aktualne prireditve v Bohinju.

Vse prireditve v Bohinju

Pogovor z recepcijo